Barackvirág projekt | menyasszonyi fotók, avagy tavasztündér a barackosban és egy pin up girl Velencén

Évek óta készültem, hogy tavasszal egy virágba borult barackosban fotózzak, de valahogy eddig elmaradt. Idén március közepén észrevettem, hogy a kertben lévő 2 barackfám virágzásnak indult, "na az idén nem maradok le róla!" - gondoltam, így aztán néhány nap alatt összeverbuváltam egy szuper csapatot, akikkel végre megvalósíthattam ezt a régi vágyamat. Tavasztündéresre akartam venni a figurát, melyhez egy légies menyasszonyi ruhát képzeltünk el az angyali modellünknek, és persze nem hiányozhatott egy gyönyörű virágkoszorú sem a fejéről. Az időjárás kegyes volt hozzánk, napos-felhős tavaszi délután volt, így csodás fényekben készült el a fotósorozat.

De a napnak nem így lett vége, a barackos után modellünk átalakult. Pöttyös - igazából menyecske - ruhába bújt, frizuráját, sminkjét vagányabbra vettük, kapott 1-2 kiegészítő kelléket, és máris készen álltunk egy "pin-up girl" fotózásra a naplementében, a Velencei tó partján.

Szuper jól éreztük magunkat és egy közös örömfotózást abszolváltunk, a résztvevőknek ezúton is köszönöm a közreműködést! A Barackvirág / "Pin-up girl"projekt stáblistája következik, mint a filmek végén...

Modell: Szabó Petra Szabó
MUA/Hair: Thomas Vachtler Salon
Virág: Tűzvirág
Ruha: Elizabeth Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon
Helyszín: Velence-Fruct Kft.
Assistant: Stehlik Norbert

 

Siófoki esküvőkiállítás | Balaton Hotelben rendezett IV. Mondj Igent! Esküvő Kiállításon jártunk februárban

Február 28-án közel három hónapja a siófoki Balaton Hotelben rendezett IV. Mondj Igent! Esküvő Kiállításon járt a Páli Szilveszter Esküvő Fotográfus Team, mint kiállító esküvői fotós (jómagam és Mesi közreműködésével :))

A képek kis híján elfelejtődtek! A családias hangulatú rendezvényen a jegyespárok rengeteg ötletet, segítséget kaphattak a Nagy Nap megszervezéséhez a kiállító szolgáltatóktól. Lefoglalhatták fotósukat, videósukat, zeneszolgáltatójukat, megrendelhették meghívójukat, tortájukat, köszönőajándékukat, ötletet kaphattak a dekorációhoz, virágdíszekhez, vehettek ékszereket, és szépészeti tanácsadást is kaphattak.

A nap fénypontja persze - mint mindig a kiállításokon :-) - a menyasszonyi ruhabemutató volt, amin a siófoki Mon Amie Esküvői Ruhaszalon menyasszonyi-, menyecske- és koszorúslányruháiba bújtak a kis- és nagy lány modellek, melyekhez gyönyörű sminkeket és frizurát készítettek a make-uposok és fodrászok.

Source: paliszilveszter.com

Esztergomi Esküvőkiállítás Prímás Pince 2016.01.23-24. - avagy D750 teszt sigma ART 20mm

Kicsit megkésve mutatom a képeket az esztergomi esküvőkiállításról.

Mivel nem vittem magammal felszerelést, ezúttal Agárdi Gábor barátom új 20-as sigma Art-ját tapogattam meg, mely a D750-es vázon csücsült éppen (talán rá is tapadt azóta). Nem igazán fotóztam Nikonnal és nagyon furcsa érzés volt, bevallom úgy éreztem magam, mint amikor egy ismeretlen autót próbálok vezetni és nem találom a pedálokat. Különösen jókat olvastam erről a vázról és a kollégák is ódákat zengtek róla... Szóval a Sony érzékelő dinamika átfogása fantasztikus, az iso-t az egekig emelhetjük büntetlenül, no color noise low light körülményeknél sem  és AF is szuper jó. Nekem a színeivel kéne megbarátkoznom, vagy nem, mivel én nem a sötét oldalon állok :)  ennyit a Nikonról. A Sigma Art egy fantasztikus sorozat és ennek egy jól sikerült tagja a 20-as objektíve is. Rövid idő volt pár teszt kép lövésére, de nekem nagyon tetszett!

Visszatérve az eseményre, amelyre kilátogattunk elég exkluzív helyen a Bazilika alatti Prímás Pincében voltunk kiállítóként jelen. Nagyon szép a helyszín és a környezet is, különösen tetszik a nagy tér és tégla boltívek, mely alkalmas az esküvői vacsorák és rendezvények lebonyolítására. Köszönjük Nagy Alexandrának és Agárdi Gábornak a lehetőséget a megjelenésre és most jöjjenek a fotók. A helyszínen kívül a zöldség és gyümölcsfaragó Julia Events, Gasparikék hintója és a L&M tortái, süteményei Párkányból varázsoltak el a legjobban. Az egész napot az esti hóesésben történő Bazilika körüli bolondozás koronázota meg.

Kiállításra szívesen mennek a szolgáltatók kapcsolatokat ápolni és szórakozni is, mivel egész évben szinte alig nyílik lehetőség a találkozásra. 

Mi sem szemlélteti jobban ezt, mint a következő kis Gag, melyet Juraj Zsok kollégával rögtönöztünk, s Agárdi Gábor barátunk kapva az alkalmon dokumentálta is rögtön. Milyen jó ha kéznél van egy esküvő fotográfus, nem igaz? 

Ma van a Házasság Világnapja – Happy Valentine’s Day vs Bálint napja

A házasság világnapja idén Valentin-napra esik, bár én személy szerint a Bálint napot preferálom, továbbá ne csak egy kiragadott napon figyeljünk a kapcsolatra, hanem egész évben.

Manapság a szingliség nagyon trendi, de emellett mindig is voltak komoly kapcsolatra vágyó párok, akik nem a papír és a világra szóló party miatt szeretnének egybekelni, hanem hosszú távon családban gondolkodnak. A házasság nem ódivatú felesleges dolog, egyre többen kötik össze hivatalosan is az életüket. 

pali-szilveszter-szekesfeharvari-eskuvoi-fotos-budapest-allami-operahaz-20150926

A Generali KSH adatai alapján készült kutatása szerint a nők 25-29 éves korukban mennek férjhez, míg a férfiak inkább 30–34 éves korukban nősülnek. Lássuk be, hogy kell is a teremtés koronáinak idő ehhez a komoly döntéshez, kinek több, kinek kevesebb. Az első házasságkötéskor a pasik átlagéletkora 32,5 év - a nőké 29,7. A tendencia azt mutatja, ez egyre inkább kitolódik világviszonylatban is.

Lányok egy jó tanács

Egy amerikai kutatás szerint, akik az első öt évben nem szeretnének elválni, azoknak 28 és 32 éves koruk között érdemes férjhez menni. 

Akiknek nem volt szerencséje

és már másodszorházasodtak 2014-ben a nőknél 33,1 és a pasiknál 36,3 év volt az átlagos életkor, továbbá 1990 óta 12 évvel tolódott ki ez a szám mindkét nem esetében.  

Lássuk mit mutatnak a számok

hazassagkotes magyarorszagon

Kis hazánk fejnehéz ebből a szempontból is, mivel Budapesten közel 8000 házasságot kötöttek, ahol a pasik átlagos életkora 37,5, míg a nőké 34,4 év volt.  A Generali kutatása a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozik, mely szerint 2015.09.30-ig több mint 4000-rel több házasságot kötöttek, mint 2014.09.30-ig. 

forrás: Generali

forrás: Generali

Nem szeretnék belemenni a részletekbe, de a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) és egyéb támogatások miatt sokan meggondolják a házasságkötést, mivel nem fogadják el a bejegyzett élettársi viszonyt.

Székesfehérvári Esküvőkiállítás Novotel 2016.01.16-17.

Idén első alkalommal mi is részt vettünk a Székesfehérvári Esküvőkiállításon a Novotel-ben az esküvői fotósok táborát erősítve. 

Lelkes szolgáltatók, érdekes programok várták a sok kilátogató jegyespárt. A menyasszonyi ruhabemutató különösen sok nézőt vonzott. A modelleken megcsodálhattuk a kiállító esküvői ruhaszalonok, virágosok/dekorosok és sminkesek kínálatát, kreativitását.

Volt lehetőség jegygyűrűt vásárolni, meghívót terveztetni, virág-, és asztaldekorációt választani, tortát rendelni, sütit-, macaront kóstolni, és kipróbálni a csokiszökőkutat. Star Wars rajongók figyelmébe ajánlanám Damniczki Balázs tortáját és Dart Vader lufi installációját :-)

A még szervezés elején álló párok ismerkedhettek lehetséges helyszínekkel - kastéllyal, szállodával, székesfehérvári- és néhány környékbeli étteremmel, köztük a sukorói Gémeskúttal, akik a tombola fődíját biztosították, az idén 20 éves működésük alkalmából. Ákosék profi szervezők, a székesfehérvári Novotelben évről-évre megrendezésre kerülő Esküvő Kiállítás szervezői. Emellett számos rendezvény, gyerekprogram, koncert ás előadás ötletgazdái és programszervezői is.

Fine Art albumokat vittünk magunkkal a kiállításra és ajánlottuk az érdeklődő pároknak, melyeket nem lehet egy napon említeni a fotókönyvekkel. Két prémium albumgyártó partnerünk, a kiemelkedő és Európában egyedülálló minőséget biztosító Antal Photobooks www.antalphotobooks.com/hu és a Viis Design www.viisdesign.com.

Weboldalaikon megtekinthető a technológia, az eljárás és az albumverziók arzenálja.  "Az érzelmek és hangulatok bemutatása fotozsurnaliszta stílusban, főszerepben a Ti történetetek!" egyik mottónk is az albumokban érvényesül leginkább, mivel a fotók nyomtatott formában időtállóak és művészi módon alkalmasak a csodás emlékeink visszaidézésére.

Esküvői fotózás Székesfehérváron, Budapesten és az ország egész területén.

Készülődés, avagy hogyan kössünk nyakkendőt step by step

Eszter x Tom

A pasik nem igazán szeretik ha fotózzák Őket! Igen ám, de ha jelen vannak a barátok és egy kis alkohol, akkor garantált a siker. Viccet félre téve kifejezetten szeretem a készülődés fotózását, mert nagyon természetes az egész és spontán pillanatokat lehet elcsípni, ahogy heccelik egymást olykor a fiúk/lányok.  A lényeg, hogy jó hangulatban teljen a fotózás a nagy napon!